Ενημέρωση και φωτογραφίες από το 2ήμερο εκδηλώσεων του Επί τα Πρόσω

1964987_620169071391939_1132520109_n

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ήμερο εκδηλώσεων του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Επί τα Πρόσω στην Πάτρα, που βρίσκεται στην οδό Πατρέως 87 λίγο κάτω από τις σκάλες.

ekdhlvsh

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και συζήτηση με θέμα: “Παρουσίαση του χώρου – οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες στο σήμερα, το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και ο ρόλος των αναρχικών”. Πραγματοποιήθηκε μια αρκετά εκτενής εισήγηση από συντρόφους και συντρόφισσες του Επί τα Πρόσω και ακολούθησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα κουβέντα με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου γύρω από βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγώνες των αναρχικών μέσα στην κοινωνία στο σήμερα αλλά και το ευρύτερο πρόταγμα μας για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Φωτογραφία0275

koyklotheatro

Φωτογραφία0278

Το πρωί του Σαββάτου έγινε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο στο χώρο του στεκιού από το πρωί, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από την ομάδα “αμπελοφάσουλα” και χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι ρούχων.

antipnoia biblio IMG_0080 mb x

Το 2ήμερο έκλεισε το βράδι του Σαββάτου με μουσική εκδήλωση-συναυλία στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου. Συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης κρεμάστηκαν και 3 πανό. Το πρώτο έγραφε “αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω – Αυτοοργάνωση-Συλλογικοποίηση-Αλληλεγγύη-Αντίσταση …για τον κομμουνισμό και την Αναρχία”, το δεύτερο “Ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό… Κοινωνική Επανάσταση… για την αναρχία και τον κομμουνισμό” και το τρίτο “Καμιά ανοχή σε κράτος-αφεντικά-φασίστες — Αλληλεγγύη στο στέκι Αντίπνοια — Συγκέντρωση 19.3 Παράρτημα 11πμ”.

Σε μια περίοδο συνολικής επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου σε ολόκληρη την κοινωνία και όξυνσης της καταστολής σε βάρος όσων αντιστέκονται είμαστε ακόμα εδώ, συνεχίζουμε να δημιουργούμε χώρους ελεύθερους και ανοιχτούς για συλλογική αντίσταση και δράση, εξακολουθούμε να αναζητούμε τρόπους για την ανατροπή του καπιταλιστικού-κρατικού κόσμου και τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό!

One thought on “Ενημέρωση και φωτογραφίες από το 2ήμερο εκδηλώσεων του Επί τα Πρόσω

  1. […] Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και αναδημοσίευση από : epitaprosw.espivblogs.net […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *