Επόμενες κινήσεις και εκδηλώσεις της ανοιχτής συνέλευσης της Παντάνασσας

af_pantan2_net

Την Τρίτη 10 Ιούνη, μες στη νύχτα, και χωρίς να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για τους λόγους αυτής της «μετακόμισης», η τοπική οργάνωση της νεοναζιστικής συμμορίας “Χρυσή Αυγή” μετέφερε τα γραφεία της στην πολυκατοικία επί των οδών Καραϊσκάκη και Πατρέως, στη γειτονιά μας.
Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι περισσότεροι από δαύτους είναι διώκτες των φτωχών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, υπερασπιστές (έμμισθοι ή μη) των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και εχθροί των αντιστεκόμενων και αγωνιζόμενων για έναν πιο δίκαιο και ελεύθερο κόσμο. Είναι μαχαιροβγάλτες και δολοφόνοι που δεν έχουν διστάσει κατά καιρούς να τραυματίσουν, ακόμα και να σκοτώσουν, όσους δεν ταιριάζουν στα μισάνθρωπα πρότυπά τους.

Στη γειτονιά μας δε χωράνε! Θα παλέψουμε συλλογικά για να φύγουν από τους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε. Απέναντι στο φόβο, το μίσος και τον κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, θα μετατρέψουμε τη γειτονιά σε χώρο πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικοποίησης δίνοντας της ζωή. Δεν τους θέλουμε ούτε στη γειτονιά μας, ούτε και στις ζωές μας!
Την Τετάρτη 25 Ιούνη ξανασυναντηθήκαμε για δεύτερη φορά πολλές δεκάδες άνθρωποι στην ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία της Παντάνασσας και δρομολογήσαμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εξόρμηση στη γειτονιά και συγκέντρωση – μικροφωνική στην πλατεία της Παντάνασσας το Σάββατο 28 Ιούνη στις 11 το πρωί, ενώ την επομένη, Κυριακή 29 Ιούνη θα γίνει εκ νέου νέα ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία και θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα. Μαγειρεύουμε όλοι από κάτι και τρώμε όλοι μαζί.

Στο πλαίσιο της πολυμορφίας και της συνέχισης των κινήσεων στη γειτονιά προγραμματίζεται και η διοργάνωση ενός αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού φεστιβάλ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για να χτίσουμε γειτονιές αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικής δράσης σπάζοντας το φόβο!

γείτονες – γειτόνισσες

Published by

epitaprosw

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” συγκροτήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές που -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- συνυπάρχουμε εδώ και καιρό σε πολιτικές διαδικασίες, σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και σε άλλα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά κέντρα, όπως η κατάληψη Παραρτήματος που στις 5 Αυγούστου σφραγίστηκε από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μαζί με την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κατάληψη Ν.Γύζη 33 – αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ. Φτιάχνουμε ένα χώρο συνάντησης, ανάπτυξης δραστηριοτήτων και επαφής με εκείνους και εκείνες που είτε πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα ως σήμερα είτε θα γνωριστούμε σε αυτούς που μας περιμένουν για να τους διαβούμε αύριο… Επιδιώκουμε να γίνει σταθερό σημείο αναφοράς για ουσιαστική επικοινωνία, ζύμωση και συλλογική αυτομόρφωση, εξάσκηση της κριτικής σκέψης και ζωντανή ανθρώπινη δημιουργία, μακριά από εφήμερες συνευρέσεις, βαλτωμένες στα στάσιμα νερά των αδιεξόδων που γεννά η επιβεβλημένη καθημερινότητα του ατομικού ανταγωνισμού, της αποξένωσης και της απάθειας… Προωθούμε τη λογική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, της αυτοοργανωμένης έκφρασης, της ισότιμης συμμετοχής και της οριζοντιότητας με την πεποίθηση πως ο τρόπος που αγωνιζόμαστε σήμερα έχει άμεση συνάφεια με την κοινωνία που θέλουμε να οικοδομήσουμε αύριο… Σκοπεύουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για ακηδεμόνευτη παρέμβαση και δράση πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας και των γύρω μας και τις επιπτώσεις που έχουν πάνω σε αυτές, οι επιλογές και οι σχεδιασμοί των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών… Δεν έχουμε αυταπάτες περί εξωραϊσμού και μεταρρύθμισης της υπάρχουσας ασφυκτικής πραγματικότητας και στρεφόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους, αναγνωρίζοντας πως είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαιώνιση των καταπιεστικών και εκμεταλλευτικών σχέσεων που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου. Με λίγα λόγια, στην βαρβαρότητα του σήμερα δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε οάσεις ελευθερίας αλλά δημιουργούμε ένα χώρο ανοιχτό για οποιαδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί να ορθώσει αντιστάσεις, να παράξει αρνήσεις και να αναζητήσει καταφάσεις στην επίπονη αλλά όμορφη διαδικασία της κοινωνικής χειραφέτησης και της δημιουργίας ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας… Για όσους και όσες γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο των κυρίαρχων και διαμορφώνουν τους όρους για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *