Ενημέρωση από τις τελευταίες αντιφασιστικές κινήσεις στην πλατεία της Παντάνασσας

sug2

Συνεχίζονται οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις από την ανοιχτή συνέλευση της πλατείας της Παντάνασσας. Την Τετάρτη 2 Ιούλη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία την ώρα που ήταν ανοιχτά τα γραφεία των νεοναζί υπό την προστασία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Η συγκέντρωση κατόρθωσε να τους απομονώσει κοινωνικά και να δείξει πως οι δρόμοι και οι πλατείες της γειτονιάς ανήκουν στους αντιφασίστες, στους νεολαίους και στους ελεύθερους ανθρώπους αυτής της πόλης και όχι στα φασιστικά αποβράσματα.

10403714_10202367309968374_5498452050261325826_n
fest2 fest3

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή πλήθους οργανώσεων, συλλογικοτήτων, γειτόνων και αλληλέγγυων. Για αρκετές ώρες  η πλατεία της Παντάνασσας μετατράπηκε σε χώρος αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Πραγματοποιήθηκε κουκλοθέατρο, προβολές αντιφασιστικών βίντεο, συναυλία, ενώ υπήρχαν βιβλία κινηματικών εκδόσεων, ενημερωτικά σταντ από το κοινωνικό ιατρείο Πάτρας και από κινήσεις μεταναστών.

por1 por2

Το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε απο τη γειτονιά και συνέχισε και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, πετάχτηκαν πάρα πολλά τρικάκια, ενώ για αρκετή ώρα οι δρόμοι του κέντρου δονήθηκαν από αντιφασιστικά συνθήματα.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *