ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. NO PASARAN!

Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη η κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη δέχεται παρακρατική επίθεση με την απόπειρα εμπρησμού της εισόδου της. Αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αντίστοιχες επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, και στο Αυτόνομο Στέκι στην Αθήνα. Και για τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις την ευθύνη έχει αναλάβει η νεοναζιστική οργάνωση “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές”, μια παρακρατική γκρούπα καθοδηγούμενη από το παλιό πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Αντώνη Ανδρουτσόπουλο και γνωστή για τις διασυνδέσεις της με την κυπατζίδικη εφημερίδα “στόχος” του πάλαι ποτέ συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, Σάββα Χατζηπαρασκευά.

Εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως η μήτρα των παραπάνω επιθέσεων (και πολλών άλλων που έχουν συμβεί στο παρελθόν με πιο πρόσφατη τη βομβιστική επίθεση στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου στην Αθήνα) είναι το ίδιο το κράτος που εκτός από τις κατασταλτικές επιθέσεις, τις απειλές και τους ξυλοδαρμούς προς τον κόσμο του αγώνα και τις δομές του, σταδιακά ξαναβγάζει τις παρακρατικές συμμορίες στο πεζοδρόμιο για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και να περιθωριοποιήσει τις δομές του κινήματος από τη διασύνδεση τους με την υπόλοιπη κοινωνία.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, που λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου.  Χώροι που στην ουσία δρουν ανταγωνιστικά προς τις αξίες και τις πρακτικές του κόσμου της κυριαρχίας, λειτουργώντας ως προπλάσματα της κοινωνίας που οραματιζόμαστε, μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί συλλογικά και μακριά από τη λογική του ατομισμού, του κανιβαλισμού, της επιβολής της δύναμης και της εκμετάλλευσης.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και συντροφισσών που δέχονται τις ύπουλες επιθέσεις του κράτους και των παρακρατικών συμμοριών του. Είναι φανερό σε όλους πλέον πως το φασισμό δεν θα τον αντιμετωπίσει το κράτος, γιατί αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους να επαγρυπνούν, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως το μοναδικό προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τους φασίστες (όπως και επίλυσης όλων των κοινωνικών και ταξικών προβλημάτων) είναι οι δρόμοι του αγώνα και της αντίστασης. Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών, χειραφετημένων και ριζοσπαστικών αγώνων.  Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, και στα οδοφράγματα.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω”

Πατρέως 87, Πάτρα | epitaprosw.espivblogs.net

Published by

epitaprosw

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” συγκροτήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές που -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- συνυπάρχουμε εδώ και καιρό σε πολιτικές διαδικασίες, σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και σε άλλα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά κέντρα, όπως η κατάληψη Παραρτήματος που στις 5 Αυγούστου σφραγίστηκε από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μαζί με την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κατάληψη Ν.Γύζη 33 – αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ. Φτιάχνουμε ένα χώρο συνάντησης, ανάπτυξης δραστηριοτήτων και επαφής με εκείνους και εκείνες που είτε πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα ως σήμερα είτε θα γνωριστούμε σε αυτούς που μας περιμένουν για να τους διαβούμε αύριο… Επιδιώκουμε να γίνει σταθερό σημείο αναφοράς για ουσιαστική επικοινωνία, ζύμωση και συλλογική αυτομόρφωση, εξάσκηση της κριτικής σκέψης και ζωντανή ανθρώπινη δημιουργία, μακριά από εφήμερες συνευρέσεις, βαλτωμένες στα στάσιμα νερά των αδιεξόδων που γεννά η επιβεβλημένη καθημερινότητα του ατομικού ανταγωνισμού, της αποξένωσης και της απάθειας… Προωθούμε τη λογική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, της αυτοοργανωμένης έκφρασης, της ισότιμης συμμετοχής και της οριζοντιότητας με την πεποίθηση πως ο τρόπος που αγωνιζόμαστε σήμερα έχει άμεση συνάφεια με την κοινωνία που θέλουμε να οικοδομήσουμε αύριο… Σκοπεύουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για ακηδεμόνευτη παρέμβαση και δράση πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας και των γύρω μας και τις επιπτώσεις που έχουν πάνω σε αυτές, οι επιλογές και οι σχεδιασμοί των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών… Δεν έχουμε αυταπάτες περί εξωραϊσμού και μεταρρύθμισης της υπάρχουσας ασφυκτικής πραγματικότητας και στρεφόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους, αναγνωρίζοντας πως είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαιώνιση των καταπιεστικών και εκμεταλλευτικών σχέσεων που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου. Με λίγα λόγια, στην βαρβαρότητα του σήμερα δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε οάσεις ελευθερίας αλλά δημιουργούμε ένα χώρο ανοιχτό για οποιαδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί να ορθώσει αντιστάσεις, να παράξει αρνήσεις και να αναζητήσει καταφάσεις στην επίπονη αλλά όμορφη διαδικασία της κοινωνικής χειραφέτησης και της δημιουργίας ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας… Για όσους και όσες γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο των κυρίαρχων και διαμορφώνουν τους όρους για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *