Distro κινηματικών μουσικών παραγωγών

To distro κινηματικών μουσικών παραγωγών αποτελεί μια νέα προσπάθεια που στο εξής στεγάζεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω στην κατεύθυνση προώθησης συντροφικών μουσικών εγχειρημάτων. Αναγνωρίζοντας πως η μουσική αποτελεί πεδίο έκφρασης για πομπούς και δέκτες αλλά και αντιπληροφόρησης και εργαλείο όξυνσης της ταξικής πάλης στα χέρια των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου επιχειρούμε να την προωθήσουμε ως τέτοια.

Ως αναρχικοί και αναρχικές, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη διάχυση των προταγμάτων μας στην κοινωνία, και ειδικά στη νεολαία της πόλης, σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός προβάλλονται ως οι μόνες επιλογές μιας κοινωνίας σε κρίση. Επιχειρούμε, λοιπόν, να αναδείξουμε μια διαφορετική και  ενναλακτική προοπτική απέναντι στο μονόδρομο της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τη ζωντανή προοπτική των αγώνων, της ταξικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της μαχητικής αντίστασης. Κι επιχειρούμε να τα αναδείξουμε με όποιο τρόπο κι εργαλείο διαθέτουμε. Στόχος μας, με την προσπάθεια αυτή, είναι η έκφραση να τροφοδοτεί τον δρόμο και ο δρόμος την έκφραση.

 Από τους δρόμους, τα στέκια, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές και τους χώρους δουλειάς να βρούμε όλους τους δυνατούς τρόπους έκφρασης της αντίθεσής μας σε έναν κόσμο που δεν μας χωράει.

  •  Το distro στεγάζεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87). Ο χώρος είναι ανοιχτός κάθε Τρίτη και Παρασκευή 18.00 – 22.00, όπου σε άτακτες στιγμές φιλοξενούνται σε αυτόν εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις και παρουσιάσεις για τις οποίες υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
  • To distro θα βρίσκεται επίσης σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινώνεται στους δρόμους της πόλης μαζί με το κινηματικό βιβλιοπωλείο της αναρχικής ομάδας «δυσήνιος ίππος».

Distro κινηματικών μουσικών παραγωγών

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2021

Όλοι οι τίτλοι εδώ.

Το distro κινηματικών μουσικών παραγωγών ξεκινάει και στο εξής θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

 

Published by

epitaprosw

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” συγκροτήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές που -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- συνυπάρχουμε εδώ και καιρό σε πολιτικές διαδικασίες, σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και σε άλλα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά κέντρα, όπως η κατάληψη Παραρτήματος που στις 5 Αυγούστου σφραγίστηκε από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μαζί με την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κατάληψη Ν.Γύζη 33 – αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ. Φτιάχνουμε ένα χώρο συνάντησης, ανάπτυξης δραστηριοτήτων και επαφής με εκείνους και εκείνες που είτε πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα ως σήμερα είτε θα γνωριστούμε σε αυτούς που μας περιμένουν για να τους διαβούμε αύριο… Επιδιώκουμε να γίνει σταθερό σημείο αναφοράς για ουσιαστική επικοινωνία, ζύμωση και συλλογική αυτομόρφωση, εξάσκηση της κριτικής σκέψης και ζωντανή ανθρώπινη δημιουργία, μακριά από εφήμερες συνευρέσεις, βαλτωμένες στα στάσιμα νερά των αδιεξόδων που γεννά η επιβεβλημένη καθημερινότητα του ατομικού ανταγωνισμού, της αποξένωσης και της απάθειας… Προωθούμε τη λογική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, της αυτοοργανωμένης έκφρασης, της ισότιμης συμμετοχής και της οριζοντιότητας με την πεποίθηση πως ο τρόπος που αγωνιζόμαστε σήμερα έχει άμεση συνάφεια με την κοινωνία που θέλουμε να οικοδομήσουμε αύριο… Σκοπεύουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για ακηδεμόνευτη παρέμβαση και δράση πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας και των γύρω μας και τις επιπτώσεις που έχουν πάνω σε αυτές, οι επιλογές και οι σχεδιασμοί των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών… Δεν έχουμε αυταπάτες περί εξωραϊσμού και μεταρρύθμισης της υπάρχουσας ασφυκτικής πραγματικότητας και στρεφόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους, αναγνωρίζοντας πως είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαιώνιση των καταπιεστικών και εκμεταλλευτικών σχέσεων που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου. Με λίγα λόγια, στην βαρβαρότητα του σήμερα δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε οάσεις ελευθερίας αλλά δημιουργούμε ένα χώρο ανοιχτό για οποιαδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί να ορθώσει αντιστάσεις, να παράξει αρνήσεις και να αναζητήσει καταφάσεις στην επίπονη αλλά όμορφη διαδικασία της κοινωνικής χειραφέτησης και της δημιουργίας ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας… Για όσους και όσες γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο των κυρίαρχων και διαμορφώνουν τους όρους για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *