Συνεχίζονται οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην πλατεία της Παντάνασσας

Φωτογραφία0337 Πραγματοποιήθηκε χθες η 2η ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία της Παντάνασσας με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, γειτόνων, αλληλέγγυων, αντιφασιστών και συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για συνέχιση των ενημερωτικών δράσεων στη γειτονιά και για ακόμα περισσότερες κινήσεις επανοικειοποήσης των δημόσιων χώρων της περιοχής, αντιφασιστικής δράσης, συλλογικής ζωής, δημιουργίας και αγώνα.

IMG_20140625_234118

Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εξόρμηση στη γειτονιά και συγκέντρωση – μικροφωνική στην πλατεία της Παντάνασσας το Σάββατο 28 Ιούνη στις 11 το πρωί, ενώ την επομένη, Κυριακή 29 Ιούνη θα γίνει εκ νέου νέα ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία και θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα. Μαγειρεύουμε όλοι από κάτι και τρώμε όλοι μαζί.

IMG_20140625_234326

Στο πλαίσιο της πολυμορφίας και της συνέχισης των κινήσεων στη γειτονιά προγραμματίζεται και η διοργάνωση ενός αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού φεστιβάλ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για να χτίσουμε γειτονιές αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικής δράσης σπάζοντας το φόβο!

IMG_20140625_234334

Στη γειτονιά μας δε χωράνε! Θα παλέψουμε συλλογικά για να φύγουν από τους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε. Απέναντι στο φόβο, το μίσος και τον κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, θα μετατρέψουμε τη γειτονιά σε χώρο πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικοποίησης δίνοντας της ζωή. Δεν τους θέλουμε ούτε στη γειτονιά μας, ούτε και στις ζωές μας!”

(απόσπασμα από κείμενο της συνέλευσης γειτονιάς)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *