Ανταπόκριση από την 1η μέρα των εκδηλώσεων ενάντια στο φασισμό

Φωτογραφία0001 Φωτογραφία0000 Φωτογραφία0002 Φωτογραφία0006 Φωτογραφία0007 Φωτογραφία0008 Φωτογραφία0009

IMG_1529 IMG_1535 IMG_1536 IMG_1543IMG_1537 IMG_1540

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Οκτώβρη η 1η μέρα των εκδηλώσεων ενάντια στο φασισμό που διοργανώνονται από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω”.

Αφορμή για τη διεξαγωγή αυτού του 2ημέρου στάθηκαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Παντάνασσας και αρκετών ακόμα αντιφασιστών ενάντια στην εγκατάσταση των γραφείων της χρυσής αυγής στην περιοχή.

Για περισσότερο από ένα μήνα οι “γείτονες και οι γειτόνισσες” της Παντάνασσας πάτησαν στη συλλογική δράση, στην αυτοοργάνωσης και την αλληλεγγύη και έστειλαν τους νεοναζί από κει που ‘ρθαν δημιουργώντας ένα ισχυρό αντιφασιστικό ανάχωμα στην απόπειρα επέλασης του φασισμού στις γειτονιές.

Στην πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε αρχικά μια συνολική συζήτηση γύρω από τα συμπεράσματα και τις προοπτικές που άνοιξε αυτός ο αγώνας για το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα και για τις στοχεύσεις του (η εισήγηση του επί τα πρόσω εδώ).

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Η Μαύρη Τσαρίνα” από τις Τσιριτσάντσουλες με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου.

Αυτό το Σάββατο 11 Οκτώβρη πραγματοποιείται η 2η μέρα των εκδηλώσεων στον Έσπερο στην πλατεία Γεωργίου. Στις 21.00 θα προβληθεί βίντεο-παραγωγής συντρόφων του “επί τα πρόσω” για τις κινητοποιήσεις στην Παντάνασσα και θα ακολουθήσει hiphop συναυλία με τους Σπείρα, Πυράκανθο, Ανάποδο Χαμόγελο και Ανεξέλεγκτης Σύγκρουσης Πορεία.

Στο χώρο θα υπάρχουν έντυπα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος,distro ανεξάρτητων μουσικών παραγωγών και βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων

Ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, την εξαθλίωση και τον κανιβαλισμό.

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τις φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες.

Να δημιουργήσουμε γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *