ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ ΡΕΣΑΛΤΟ

resaltoΑ copy_b

 

Το Σάββατο 5/12/2009, μια μέρα πριν από τις πανελλαδικά καλεσμένες διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα και την εξέγερση του Δεκέμβρη  ένα χρόνο πριν, η αστυνομία εισέβαλε στον αυτοοργανωμένο χώρο ανατροπής  και ρήξης Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Πρόκειται για ένα εγχείρημα κοινωνικής-πολιτικής-πολιτισμικής παρέμβασης, αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα με πολυετή παρουσία στο Κερατσίνι, καθώς και στις περιοχές του Πειραιά. Κατά την εισβολή πραγματοποιήθηκαν 22 συλλήψεις από την αστυνομία αποδίδοντας κατηγορίες στους συλληφθέντες σε βαθμό κακουργήματος.

Προς απάντηση στην εισβολή άμεσα κινητοποιήθηκαν αλληλέγγυοι, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Κερατσινίου, ώστε να λειτουργήσει ως μέσο αντιπληροφόρησης.  Η αστυνομία εισβάλει  στο Δημαρχείο συλλαμβάνοντας 42 αλληλέγγυους, οι οποίοι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συνολικές εγγυήσεις 51.000 ευρώ (η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 17/9 του 2014).Πολύ μεθοδευμένα ακολούθησε η κατασκευή κατηγορητηρίου από την αστυνομία, μετατρέποντας διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο (όπως μπουκάλια μπύρας, εργαλεία, σημαίες) σε όπλα και «βαφτίζοντας» τους συλληφθέντες , τρομοκράτες. Εκκρεμεί η δίκη των 22, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16/4 του 2015 με τις κατηγορίες να έχουν μετατραπεί σε πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας και οπλοκατοχής.

Είναι προφανές ότι η εισβολή της αστυνομίας στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο, τη δεδομένη χρονική συγκυρία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Πρόκειται για μια εισβολή σε έναν αναρχικό-πολιτικό χώρο, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της «αντιεξεγερτικής πολιτικής» που εφάρμοζε το κράτος. Σε μία χρονική στιγμή, όπου η εξαθλίωση και η υποτίμηση της ζωής των από τα κάτω εντεινόταν μέρα με τη μέρα, η κυριαρχία επιχειρούσε να σπείρει το φόβο και να απαντήσει με καταστολή σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον αγωνίζεται.

Ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ¨επί τα πρόσω¨, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αυτοοργανωμένο χώρο ανατροπής και ρήξης Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε άλλο πολιτικό-κοινωνικό χώρο αντίστασης που βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η ύπαρξη των αυτοοργανωμένων χώρων/δομών στο σήμερα καθίσταται αναγκαία. Χώρων που προωθούν την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, δημιουργούν δυνατούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και προάγουν τη ζύμωση και την αντίσταση ενάντια στις συνθήκες ζωής που επιβάλλει η κυριαρχία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους υπάρχουν (στέκια, καταλήψεις) και συνεχίζουν να αγωνίζονται, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν υποστεί την καταστολή του κράτους και των μηχανισμών του, αναγνωρίζοντας πως όποια επίθεση πραγματοποιείται σε έναν από εμάς αποτελεί επίθεση εναντίον όλων μας και ως τέτοια οφείλει να απαντηθεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 22 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΔΙΚΗ: ΠΕΜΠΤΗ 16/4 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στις 9:00

 

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος   Επί τα Πρόσω

Πατρέως 87 | Ανοιχτά κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο

19.00-23.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *