Μουσική Αντί Θανάτου: Ένα αφιέρωμα στην ανεξάρτητη ελληνική σκηνή της δεκαετίας του ’80

music

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙ ΘΑΝΑΤΟΥ : Ένα αφιέρωμα στην ανεξάρτητη ελληνική σκηνή της δεκαετίας του ’80


Μόνος νιώθω και παγώνω,
σκόρπιες οι φωνές.
Μες στο σπίτι σκοτωμένες
άκακες σκιές.
Κι αν χτυπήσεις κάποια πόρτα,
ρόγχος θ ‘ακουστεί.
Η ανάσα και το γέλιο είναι μια στιγμή.

Metro Decay, Σκιές 1983

Αρχές δεκαετίας του ’80. Μια νέα μουσική σκηνή γεννιέται. Καινοτόμος μεταπανκ ήχος, στίχοι με αναφορές στην κοινωνική πραγματικότητα, πρώτες συναυλίες σε στέκια, δημιουργία της επαναστατικής d.i.y πρακτικής, η οποία οδήγησε τα συγκροτήματα στην αυτοδιαχείριση του καλλιτεχνικού τους έργου, η απευθείας επίθεση στην διαστρεβλωμένη εμπορική εικόνα του ροκ (what you see is what you get) και φυσικά η (ακόμα και σήμερα επιδραστική) μουσική τους δημιουργία.

Από το φασαριόζικο garage rock των Last Drive και Villa 21 μέχρι το λυρικό post punk των Μetro Decay και South of no North… από το πεσιμιστικό dark wave των Film Noir και Slow Motion μέχρι το πρώιμο trance των Ιn Trance ’95, η ανεξάρτητη ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του ΄80 είναι γεμάτη από μουσικά διαμάντια, άφθαρτα στο διάβα του χρόνου.

Υπό τους ήχους λοιπόν αυτών των μουσικών αριστουργημάτων επιλέγουμε να κοινωνικοποιούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας, να βρισκόμαστε με συντρόφους και φίλους, να επικοινωνούμε αδιαμεσολάβητα και ισότιμα, να δομούμε σχέσεις ειλικρίνειας, να διασκεδάζουμε αλλά και να γνωριζόμαστε με όσες και όσους δεν έχουμε ακόμα γνωριστεί…Κι όλα αυτά με όρους αυτοοργανωμένους, αντιιεραρχικούς κι ενάντια στη λογική του κέρδους…

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση και Μουσική αντί Θανάτου…

Παρασκευή, 20 Μάη από τις 8:30 μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ”Επί τα Πρόσω”, Πατρέως 87, Πάτρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *