ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ [Aνακοίνωση της κατάληψης Mundo Nuevo]

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ

Το τελευταίο διάστημα η Κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα έχει δεχθεί δύο «επισκέψεις» οι οποίες αν και δεν αποτελούν άμεση απειλή για τον χώρο, κινούνται στην κατεύθυνση της εχθρικής αντιμετώπισης των δομών του αγώνα τόσο από το κράτος όσο και από τους τοπικούς άρχοντες. Αρχικά, ο ιδιοκτήτης της γειτονικής οικοδομής, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες στο χώρο του, καταπάτησε το κτήμα της κατάληψης, καταστρέφοντας τα δέντρα και το έδαφος, αφού μέλη του Δ.Σ. της χορωδίας που στεγάζεται στο γενικό κτήριο που βρίσκεται και η κατάληψη του έδωσαν κλειδιά του χώρου. Η δεύτερη «επίσκεψη» πραγματοποιήθηκε από υπάλληλο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, όντας ιδιοκτησία του τμήματος στο οποίο εργάζεται, υπάγεται στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της υπηρεσίας προς αξιοποίηση.

Η Κατάληψη Ελαία αποτελεί μία δομή του κινήματος, έναν αυτοογανωμένο χώρο, ο οποίος από το 2009 έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικών ζυμώσεων και διαδικασιών καθώς και κάλυψης βιοτικών αναγκών, μιας και στεγάζει αγωνιστές και αγωνίστριες που καλύπτουν τις βιοτικές τους ανάγκες μέσα από τη συλλογική ζωή. Η συγκεκριμένη δομή στεγάζει ομάδες αυτομόρφωσης και αυτοοργανωμένα μαθήματα, αγροκολλεκτίβες, κινηματική βιβλιοθήκη και βιβλιοπωλείο και στο χώρο της κατάληψης έχουν διεξαχθεί αναρίθμητες βιβλιοπαρουσίασεις, προβολές, συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης, συλλογικές κουζίνες, παιδικές εκδηλώσεις καθώς και άλλες δράσεις που περικλείονται στην γενικότερη συμμετοχή της κατάληψης στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, όπου η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στα πληβειακά στρώματα ολοένα εντείνεται, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που διαμορφώνονται από τα κάτω, αυξάνεται. Οι καταλήψεις, τα στέκια και τα κέντρα αγώνα αποτελούν την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής τους πρότασης για μία άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης. Μέσα στους χώρους αυτούς καλλιεργούνται συνειδήσεις και αντιλήψεις ανατρεπτικές προς το κυρίαρχο σύστημα γι’ αυτό και στοχοποιούνται από την καταστολή.Ακόμα περισσότερο σήμερα, που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την εκλογές, είναι εύλογο να χρησιμοποιείται η τακτική της εκτέλεσης έργων και αξιοποίησης κτηρίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία έχει αποτελέσει και στο παρελθόν άλλοθι για την καταστολή καταλήψεων και δομών του αγώνα.

Ως κατάληψη Mundo Nuevo στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη ελαία, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι η καταστολή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, επιχειρεί να καταπνίξει κάθε αντίσταση ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αφήγησης που λέει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το συμβόλαιο θανάτου που έχουν υπογράψει οι αφέντες για την κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς να προτάξουμε την αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα για την καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και τη δημιουργία ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ

Κατάληψη Mundo Nuevo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *