Διανομή τροφίμων σε πρόσφυγες της Πάτρας και κάλεσμα σε νέα συλλογή

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που πλήττονται άμεσα από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Τη Δευτέρα 28/12, 6-8 μ.μ. και τη Δευτέρα 4/1, 6-8 μ.μ. στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)
Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για:
-ΤΡΟΦΙΜΑ: Ρύζι, Μακαρόνια-πέννες, Ηλιέλαιο-Αραβοσιτέλαιο, ελαιόλαδο, Τοματοχυμός, Ψωμι τόστ
-ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Βρεφικό γάλα (από 6 μηνών κ πάνω), πάνες απο Ν°4 εως Ν°6
-ΕΙΔΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ: Κουβέρτες, Πετσέτες, Εσωρουχα/Καλτσες.
-ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Σαπούνια, Σαμπουάν, οδοντόκρεμες-οδοντόπαστες
Επίσης, υπάρχει ακόμα ανάγκη για αθλητικά παπούτσια ανδρικά, κατά προτίμηση σε σκούρο χρώμα
Απέναντι στο δολοφονικό κράτος που έχει να μας υποσχεθεί αποκλειστικά φτώχεια, καταστολή και θάνατο, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη… Ούτε βήμα πίσω στις ανάγκες μας!
Επίσης, μια ακόμα διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποίησαν σήμερα σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου στην Πάτρα.
Αυτή τη στιγμή περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες αυτοστεγάζονται στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, με τον αριθμό τους να αυξάνεται διαρκώς μετά την σαρωτική επιχείρηση-σκούπα που έγινε στις 3 του Σεπτέμβρη.
Στην προσπάθεια τους να περάσουν σε κάποιο πλοίο με προορισμό τη δυτική Ευρώπη, βιώνουν την καταστολή των μπάτσων και των σεκιουριτάδων που ελέγχουν την πρόσβαση στο νέο λιμάνι. Καθημερινά είναι τα παραδείγματα χτυπημάτων στο κεφάλι και των σπασιμάτων σε χέρια-πόδια.
Εδώ και χρόνια, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες αυτοστεγάζονται στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι.
Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.
Ζούμε εν μέσω μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής και πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης, όπου με τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι γιγαντιαίες αντιφάσεις της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας και εντέλει η εγκληματική και δολοφονική φύση του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ειδικά για τα πιο ευάλωτα και φτωχά κομμάτια της.
Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από τη Λέσβο και το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι ύστερα από τις εξώσεις από τα σπίτια που διέμεναν και από τις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Μόνο ο λαός σώζει το λαό!
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

Published by

epitaprosw

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” συγκροτήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές που -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- συνυπάρχουμε εδώ και καιρό σε πολιτικές διαδικασίες, σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και σε άλλα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά κέντρα, όπως η κατάληψη Παραρτήματος που στις 5 Αυγούστου σφραγίστηκε από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μαζί με την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κατάληψη Ν.Γύζη 33 – αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ. Φτιάχνουμε ένα χώρο συνάντησης, ανάπτυξης δραστηριοτήτων και επαφής με εκείνους και εκείνες που είτε πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα ως σήμερα είτε θα γνωριστούμε σε αυτούς που μας περιμένουν για να τους διαβούμε αύριο… Επιδιώκουμε να γίνει σταθερό σημείο αναφοράς για ουσιαστική επικοινωνία, ζύμωση και συλλογική αυτομόρφωση, εξάσκηση της κριτικής σκέψης και ζωντανή ανθρώπινη δημιουργία, μακριά από εφήμερες συνευρέσεις, βαλτωμένες στα στάσιμα νερά των αδιεξόδων που γεννά η επιβεβλημένη καθημερινότητα του ατομικού ανταγωνισμού, της αποξένωσης και της απάθειας… Προωθούμε τη λογική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, της αυτοοργανωμένης έκφρασης, της ισότιμης συμμετοχής και της οριζοντιότητας με την πεποίθηση πως ο τρόπος που αγωνιζόμαστε σήμερα έχει άμεση συνάφεια με την κοινωνία που θέλουμε να οικοδομήσουμε αύριο… Σκοπεύουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για ακηδεμόνευτη παρέμβαση και δράση πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας και των γύρω μας και τις επιπτώσεις που έχουν πάνω σε αυτές, οι επιλογές και οι σχεδιασμοί των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών… Δεν έχουμε αυταπάτες περί εξωραϊσμού και μεταρρύθμισης της υπάρχουσας ασφυκτικής πραγματικότητας και στρεφόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους, αναγνωρίζοντας πως είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαιώνιση των καταπιεστικών και εκμεταλλευτικών σχέσεων που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου. Με λίγα λόγια, στην βαρβαρότητα του σήμερα δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε οάσεις ελευθερίας αλλά δημιουργούμε ένα χώρο ανοιχτό για οποιαδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί να ορθώσει αντιστάσεις, να παράξει αρνήσεις και να αναζητήσει καταφάσεις στην επίπονη αλλά όμορφη διαδικασία της κοινωνικής χειραφέτησης και της δημιουργίας ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας… Για όσους και όσες γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο των κυρίαρχων και διαμορφώνουν τους όρους για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *